<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Consultant bij HEYDAY: “Het consultancy-vak spreekt mij aan door de combinatie van onderzoek en het bedrijfsleven”

Terug naar blog overzicht

Floor van Berkom, Consultant bij HEYDAY Consultancy: “Ik wil graag de vraag achter de vraag achterhalen. Daarbij vind ik co-creatie erg belangrijk: ik wil vooral met de eindgebruiker in gesprek gaan om samen te werken aan de toekomst van hun facilitaire organisatie en om de juiste informatie bij hen ophalen. Met deze input kan ik vervolgens de juiste dienstverleningsconcepten inrichten.”

Consultant Floor van Berkom is sinds een paar maanden werkzaam bij HEYDAY. In dit interview vertelt zij onder andere over de strategische kant van FM en haar focus op co-creatie met de eindgebruiker.  

 

Inzicht in de strategische kant van FM

Floor heeft de hbo-opleiding Facility Management op de HAN afgerond en is vervolgens gestart met de master Strategic Management aan de Radboud universiteit in Nijmegen. “Ik vind de strategische kant van het facilitaire vak heel leuk en dat onderdeel miste ik bij de hbo-opleiding. Om meer uitdaging te creëren, heb ik daarna deze master gedaan. Dit zorgde voor meer verdieping hoe organisaties werken, met een focus op het bedrijfskundige aspect. Het geeft een duidelijker inzicht in hoe de facilitaire organisatie in het gehele bedrijfsplaatje past. Daardoor kan je op een strategische manier kijken naar de positionering van de facilitaire afdeling binnen een organisatie.”

 

Van Center Parcs naar Vietnam

Vorig jaar zomer heeft Floor haar master succesvol afgerond. “Daarna heb ik een aantal maanden gewerkt als medewerker Housekeeping Management bij Center Parcs. Ik was daar een soort van de rechterhand van de housekeeping manager en heb diverse projecten opgepakt. Ik heb daar diverse processen verbeterd en bijvoorbeeld een nieuw verzuimsysteem laten invoeren. Daarna ben ik vier maanden met mijn vriend op reis gegaan. Onder andere naar Sri-Lanka, Maleisië, Thailand, Vietnam en Laos.”

 

Een focus op onderzoek

“Tijdens mijn studie merkte ik dat ik onderzoek doen interessant vind. het schrijven van een thesis vond ik echt heel leuk. Dat zou ik zo weer doen. Ook wilde ik in het bedrijfsleven ervaren of de theorie in de praktijk daadwerkelijk klopt. De combinatie van het bedrijfsleven en de onderzoekskant spreekt mij erg aan in het consultancy-vak. Ik wil door middel van onderzoek meer inzicht krijgen in de belevingskant van de facilitaire dienstverlening en hoe je dat kunt verbeteren. Toen kwam HEYDAY voorbij en ben ik daar gestart.”

 

Mate van senioriteit is belangrijk

“De vraagstukken waar een organisatie zich op richt, zijn voor mij erg belangrijk. Ik wil me focussen op opdrachten die uitdagend zijn en bij een organisatie werken met collega’s waar je jezelf aan kunt optrekken. Voor mij is het belangrijk dat er een bepaalde mate van senioriteit in het team aanwezig is, waardoor ik iets kan leren van mijn collega’s. Bij HEYDAY Consultancy is het geval. Ik heb mij daarnaast aangesloten bij het ontwikkellab Organisatie & Optimalisatie. Dit ontwikkellab focust zich op inrichtingsvraagstukken, bijvoorbeeld hoe de facilitaire organisatie beter ingericht kan worden, zodat het aansluit bij de wensen en behoeften van de organisatie. Welke personen uit de organisatie moet je hierbij betrekken en welke verschillende scenario’s kun je hiervoor uitwerken.”

 

Met verschillende opdrachten aan de slag

“In mijn werkperiode bij HEYDAY Consultancy heb ik al een aantal adviesopdrachten mogen doen, bijvoorbeeld het geven van een training over 1FM bij een Integrated klant. Hierbij stimuleren wij de organisatie om als één team te opereren, waarbij we leveranciers in de keten leren hoe je beter met elkaar kunt samenwerken. Daarnaast heb ik een collega ondersteund bij een huisvestingsvraagstuk. Zij maakte hiervoor een plan van eisen, waarbij ze een subopdracht had rondom de communicatie. Bij grote bouwprojecten is communicatie erg belangrijk. Dit moet gestructureerd georganiseerd worden met een communicatiekalender en met de juiste tone of voice moet je hier invulling aangeven.”

 

De fases van een nieuw cateringconcept

“Op dit moment ben ik bij een gemeente bezig met de realisatie van een nieuw cateringconcept. Hierbij gaan we uit van vier verschillende fases: je start met het opstellen van een visie. Vervolgens ga je aan de slag met de conceptkaders, denk aan de openingstijden, het serviceniveau en het totale aanbod van de catering. In de derde fase worden verschillende business cases uitgewerkt. Denk aan de opties van inbesteden of uitbesteden met de voor- en nadelen en een overzicht van alle mogelijke kosten. In deze fase zitten we nu met het project. Vervolgens wordt er een keuze gemaakt en dan wordt een programma van eisen ontwikkeld en bepaald of het een Europese aanbesteding wordt.”

 

De eindgebruiker altijd betrekken

Wat mij als consultant onderscheidt, zijn mijn onderzoeksvaardigheden, mijn analytisch vermogen en mijn kritische houding. Ik wil graag de vraag achter de vraag achterhalen. Daarbij vind ik het cultuuraspect en de mate van co-creatie erg belangrijk: ik wil vooral met de eindgebruiker in gesprek gaan om samen te werken aan de toekomst van hun facilitaire organisatie en om de juiste informatie bij hen ophalen de juiste informatie bij hen ophalen. Met deze input kan je vervolgens de juiste dienstverleningsconcepten inrichten en deze verbeteren, zodat onder andere de tevredenheid stijgt.”

 

Heb je hulp nodig op het gebied van organisatie & optimalisatie? Neem dan contact op met Floor of haar collega’s.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

 

1.HEYDAY_consultancy-31-min
Picture of Jinni Christiaanse

27-05-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy