<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De waarde van de netwerkgroepen voor GGz Centraal

Terug naar blog overzicht

HEYDAY Consultancy faciliteert regelmatig netwerkgroepen voor gemeenten, het onderwijs en de zorg. Deze bijeenkomsten bevorderen kennisdeling en netwerkmogelijkheden tussen facilitaire professionals. Sinds twee jaar is GGz Centraal lid van de netwerkgroepen van HEYDAY Consultancy. Yvonne Nieland, manager vakcentrum facilitair bij GGz Centraal, vertelt over haar ervaringen als deelnemer aan deze bijeenkomsten.

Yvonne Nieland is verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening op alle vierkante meters van GGz Centraal, zowel voor de soft services als het vastgoedbeheer. Hiermee zorgt ze ervoor dat alle facilitaire zaken geregeld zijn, zodat de zorg ongestoord en optimaal haar werk kan doen. In dit interview deelt ze haar ervaringen over de netwerkbijeenkomsten.

 

Een kijkje bij andere bedrijven

Yvonne is al bij diverse bijeenkomsten geweest: “Onlangs was ik nog op bezoek bij de Milieu Service Nederland en Recycling Diemen. Het doel van deze bijeenkomst was om inzicht te geven in de afvalmarkt. De huidige en aankomende wetgeving was hiervoor de trigger om eens dieper op dit onderwerp in te gaan. Na de start om 10 uur en een ronde langs de velden, waarin wij als deelnemers het reilen & zeilen in onze organisatie delen, doken we in de wereld van duurzaamheid, afval scheiden en de wet- en regelgeving die er nu is en op ons af komt. Ook zagen we hoe het scheiden van afval daadwerkelijk gebeurt. Deze bijeenkomsten zijn hartstikke inspirerend en heel interessant. Je krijgt veel inhoudelijke informatie en het leuk om te zien hoe ze het bij andere bedrijven doen en organiseren.”

 

De waarde van kennisdeling

Kennisdeling is van groot belang bij de GGz Centraal: “Het is fijn om binnen de netwerkgroepen informatie te delen. Die kennisuitwisseling is zeer waardevol. Je loopt binnen het facilitaire werkveld namelijk vaak tegen dezelfde uitdagingen aan. Tijdens de bijeenkomsten merk je dat de ene organisatie verder is qua ontwikkeling op een bepaald gebied dan de andere organisatie. Door hierover met elkaar in gesprek te gaan, leer je van de ander. Het zet je aan het denken, doordat je even afstand neemt van je eigen werk en je wordt geprikkeld op een thema of onderwerp. Je kunt er dan op een andere manier naar kijken en veel van leren.”

 

Sectoroverstijgende thema’s

“Het is interessant om informatie uit te wisselen, het maakt daarbij minder uit of het organisaties zijn uit dezelfde sector of een compleet andere sector. Denk aan overkoepelende thema’s zoals duurzaamheid en de bijbehorende wet- en regelgeving. In het geval van ‘het nieuwe werken’ zijn er bij GGz Centraal wel meer specifieke kenmerken, dus het ligt aan het onderwerp of het sector overstijgend is en de informatie goed uit te wisselen is.”

 

Zelf kennis delen

Tijdens een bijeenkomst heeft Yvonne zelf ook een keer een thema gedeeld: “Vanuit GGz Centraal hebben we een visie geformuleerd op eten en drinken. Dit hebben we opgesteld en geïmplementeerd. Na mijn presentatie waren er een aantal instellingen die mij belden om hier nog meer vragen over te stellen en van ons te leren. Je hoeft dus niet altijd zelf het wiel uit te vinden, maar kan oplossingen met elkaar delen en daar je eigen draai aan geven, om tot een passende eigen oplossing te komen.”

 

De waarde van de netwerkgroepen

“De netwerkgroepen geven mij inspiratie, stof tot nadenken en het is een ondersteuning voor je eigen werkzaamheden. Praktijkvoorbeelden van anderen zijn hierbij erg belangrijk. Als je zelf een duurzaamheidsbeleid op wilt stellen, dan kun je naar voorbeelden van andere vragen. Ik raad deze bijeenkomsten anderen daarom zeker aan. Ik heb toevallig onlangs een vakgenoot aangedragen bij de netwerkgroepen. Qua contact zijn deze bijeenkomsten ook wel makkelijk. Als je tien vakgenoten apart moet bellen, dan ben je veel tijd kwijt. Het is makkelijk om zo het contact te onderhouden. Ik kom daarom zeker weer naar de volgende netwerkbijeenkomst.”

 

Over GGz Centraal

GGz Centraal is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Ze behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met psychische problemen zodat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden. Ze hebben een breed, toegankelijk behandelaanbod dat aansluit bij de zorgbehoefte van onze cliënten. Het werkgebied strekt zich uit over de Noord Oost polder, Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Oostelijk Utrecht, Veluwe en Veluwe Vallei. Jaarlijks behandelen ze ongeveer 40.000 cliënten.

 

Meer weten over de netwerkgroepen?

Wil je meer weten over de netwerkgroepen? Of vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen? Klik dan hier!

HEYDiscoveryDay-68
Picture of Jinni Christiaanse

15-07-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy