<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Stage bij HEYDAY: De volgende generatie facilitair professionals aan het woord

Terug naar blog overzicht

Opleiding en ontwikkeling staan centraal bij HEYDAY. Om de volgende generatie facilitair professionals een kijkje te geven in het facilitaire werkveld, bieden we studenten graag een stageplek aan. Onlangs hebben Léann Kempen en Janthe Nieuwenhuis hun afstudeerstage afgerond bij HEYDAY Consultancy. Een mooie manier om hun kennis vanuit de opleiding te combineren met het werkende leven en onze kennis en ervaring te delen en door middel van onderzoek uit te breiden.

Léann en Janthe hebben het afgelopen half jaar stage gelopen bij HEYDAY Consultancy. In dit interview vertellen ze over hun ervaringen met stage lopen, hun afstudeeronderzoek en of ze de opleiding met succes hebben afgerond.

 

De keuze voor HEYDAY

Wat is de reden dat jullie voor HEYDAY als stagebedrijf hebben gekozen?

Janthe: “Ik vond het onderwerp huisvesting al tijdens mijn opleiding interessant en wilde daar tijdens mijn afstudeerstage graag wat mee doen. Vanuit mijn studie ontstond de vraag of ik bij HEYDAY stage wilde lopen binnen het consultancy specialisme huisvesting en werkplek. HEYDAY nam destijds deel aan een kenniskring over huisvesting en bood zich daar als stagehouder aan. Ik vond het meteen een leuke en interessante organisatie, waar ik veel kan leren. Het balletje is snel gaan rollen en het stagecontract werd al snel getekend.”

Léann: “Ik ben een tijd voor mijn studie in het buitenland geweest, waardoor het wat lastiger was om op afstand een stageplek te zoeken. Mijn oorspronkelijke stagekeuze ging plotseling niet door vanwege een tijdgebrek aan begeleiding, waardoor ik in een korte tijd naar een nieuw stagebedrijf moest zoeken. Toen heb ik een bericht op LinkedIn gezet en werd ik al snel benaderd door drie bedrijven. Mijn keuze viel uiteindelijk op HEYDAY, omdat het echt een kennisorganisatie is en het contact vanaf de start heel fijn verliep.” Léann vond haar plek bij het specialisme Organisatie & Optimalisatie.

 

Een stage bij HEYDAY

Hoe vonden jullie het om bij HEYDAY stage te lopen?

Janthe: “In het begin moest ik wel even wennen aan deze verandering. De opdrachtgevers van HEYDAY Consultancy zijn gevestigd door het hele land, waardoor ook de consultants door het hele land verspreid zitten. Zij zijn niet dagelijks op kantoor aanwezig. Ik kwam zelf (mede door de reisafstand) niet dagelijks op kantoor, waardoor de bijeenkomsten om samen te werken en kennis te delen des te leuker waren. Voor mijn onderzoek moest ik een aantal opdrachtgevers interviewen en daardoor kreeg ik meer mee van het consultancywerk. Hier heb ik veel van geleerd hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat. Als consultant komt je op veel verschillende plekken, het is leuk om te zien dat je werkzaamheden daardoor ook heel divers zijn.”

Léann: “Ik vond de stage aan het begin ook wel erg wennen, omdat het heel anders is dan het volgen van een studie. Je bent ineens meer op jezelf aangewezen. Wel vond ik het heel fijn dat ik altijd bij mijn begeleider terecht kon met vragen en hulp bij mijn onderzoek. Ook waren er op kantoor altijd genoeg collega’s die een praatje maakten en iedereen was gemotiveerd om mij te helpen met mijn onderzoek. De consultants hebben veel kennis en die kennis delen ze ook graag. Ook werd er bijvoorbeeld meegedacht met het helpen in de werving van deelnemers voor mijn onderzoek. Dat was erg fijn!”

 

Het afstudeeronderzoek

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie afstudeeronderzoek?

Janthe: “Ik heb onderzocht hoe HEYDAY Consultancy gemeenten kan adviseren over het bevorderen van de betrokkenheid van medewerkers in een hybride werkomgeving. Mijn onderzoek was dus specifiek gericht op de gemeentelijke organisaties en daar heb ik interviews mee gehouden. Er wordt advies gegeven op basis van de HEYDAY future workspace methode en de zes bouwstenen. Mijn aanbeveling is om hier een aparte 7e bouwsteen aan te toeven, namelijk het onderdeel betrokkenheid en hier expliciet aandacht aan te geven. Dit kan aan de hand van 5 elementen, denk aan een focus op een inclusieve en gezonde werkomgeving, wat de betrokkenheid kan bevorderen. Ik heb aan de hand van de elementen een stappenplan gemaakt, zodat deze direct inzetbaar is. Dus het is nu aan HEYDAY om de 7e bouwsteen te implementeren. Ik vind het ontzettend leuk dat ik echt iets nieuws heb toegevoegd aan deze methode.”

 

Léann: “Ik heb onderzocht hoe HEYDAY Consultancy gemeenten kan adviseren aan de hand van een cateringvisie die voldoet aan de wensen en behoeften van de klant en waar ingespeeld wordt op de trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken. Ik ben gestart met het in kaart brengen van de relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van catering en heb daar een trendpiramide van gemaakt. Vervolgens heb ik door middel van interviews en een enquête de resultaten verzameld. Mijn bevindingen zijn dat iedereen lekker wil eten in een bedrijfsrestaurant en voldoende keuze heeft uit de producten. De prijs is daarbij belangrijk, maar ook dat de producten lokaal verkregen zijn en voldoen aan de duurzaamheidseisen. Deze onderdelen hangen met elkaar samen. Stel je maakt alles 100% plantaardig, omdat het beter is voor de duurzaamheid, dan verminder je de keuzevrijheid en dat gaat aan het doel voorbij. Hierover heb ik 6 aanbevelingen geschreven hoe HEYDAY Consultancy hierop kan inspelen. Eén aanbeveling is het gebruik van het Service Scape model. Hiermee wordt niet alleen naar het aanbod gekeken, maar ook naar de volledige beleving, zodat je van een traditioneel bedrijfsrestaurant naar een werkcafé kan veranderen. Hier is meer aandacht voor leuke zitjes, een fijn licht, een goede bewegwijzering naast het aanbod van eten en drinken.”

 

Succesvolle afronding

Beide dames hebben de hbo-opleiding facility management en hun stages met succes afgerond. Gefeliciteerd met deze prestatie! Hebben jullie nog tips voor andere toekomstige stagiaires?

Janthe: “Je kunt altijd om hulp vragen bij de collega’s, vooral op de teambijeenkomsten. Je kunt jezelf daar laten zien en anderen informeren over de voortgang van je onderzoek. Blijf daarnaast ook betrokken bij het bedrijf. HEYDAY Consultancy is een leuke organisatie die veel onderneemt. Door die bijeenkomsten leer je je collega’s beter kennen en het is nog leerzaam ook.”

Léann: “En durf te vragen, want iedereen wil je helpen en heeft de juiste kennis in huis. Dus neem gewoon contact op en vraag om hulp, want de wil om te helpen is er zeker!”

 

En in de toekomst?

Wat willen jullie na jullie studie gaan doen?

Janthe: “Ik ben me nog aan het oriënteren wat ik wil gaan doen. Ik vind het gedragsaspect heel interessant, maar ook organisaties met een bepaalde maatschappelijke impact. Denk aan facilitaire werkzaamheden bij een stichting of COA. Maar eerst ga ik een paar maanden reizen, dus ik heb nog genoeg tijd om hierover na te denken.”

Léann: “Ik ga eerst ook lekker vakantie vieren, daarna ga ik vrijwilligerswerk doen bij de olympische spelen. Dan pas ga ik me serieus oriënteren wat ik hierna wil gaan doen. Dat kan nog alle kanten op."

 

Stage bij HEYDAY?

Wil je ook stage lopen bij HEYDAY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Leann kempen stage
Picture of Jinni Christiaanse

24-07-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy