<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De evolutie van hospitality #5: Hospitality en beleving op elke plek die we bezoeken.

Terug naar blog overzicht

Overal waar mensen te gast zijn, willen ze gezien, gehoord en verrast worden. Ze verwachten een hoog niveau van hospitality en beleving op elke plek die ze bezoeken. Niet slechts in hotels, restaurants en recreatiegelegenheden. Maar inmiddels ook op beurzen, evenementen en in de zakelijke en facilitaire dienstverlening. Zo verwacht 82% van de zakelijke kopers dezelfde ervaring en service die ze als consument krijgen. Door de coronacrisis is hun behoefte aan verbinding en een persoonlijke benadering verder versterkt. Professionals met hospitality in hun DNA spelen daarin een centrale rol.

Petra de West, business manager bij HEYDAY Hospitality, neemt je mee in de evolutie van hospitality. In aanloop naar het Facto Congres 2024 lees je over de rijke geschiedenis en waarde van het vakgebied. Hierin zie je duidelijk de kern van hospitality: natuurtalenten met een hart van goud. Na het congres publiceren we ons nieuwe whitepaper over de evolutie van hospitality, toekomstige trends en de onmisbare rol van het vakgebied in de zakelijke en facilitaire dienstverlening.

 

Verbinding en beleving als noodzaak

In de coronacrisis zagen we wat het betekent als ervaringen en belevingen wegvallen. Het persoonlijke contact ontbrak en we voelden een zekere afstand tot elkaar. Veel beroepen kunnen we prima vanuit huis uitoefenen, maar menselijk contact zorgt ervoor dat we ons verbonden voelen. Met een organisatie en met elkaar. Na de coronacrisis werden meer bedrijven zich bewust van de rol van hospitality. Bijvoorbeeld als het gaat om het stimuleren van een prettig en schone werkomgeving, zodat medewerkers graag naar kantoor komen.

Zo ontstonden nieuwe functies, zoals ‘happy workplace manager’, die zich richten op het werkgeluk van medewerkers. Bovendien kreeg receptiedienstverlening een prominentere en bredere rol. Door technologie efficiënt in te zetten, konden receptiemedewerkers zich steeds meer richten op de gehele beleving van de bezoeker. Van het begeleiden van een facilitaire ketenpartner door het pand tot het beantwoorden van persoonlijke vragen van gasten. Dankzij bijvoorbeeld digitale aanmeldsystemen hebben receptionisten meer tijd voor het persoonlijke contact. Terwijl de bezoeker zich registreert via een iPad, zet de receptiemedewerker alvast een kop koffie. Zo voelen gasten zich meer gezien en gehoord.

Oog voor je medewerkers

Na de coronacrisis zagen we ook een andere trend. De war for talent kwam weer sterk terug. In 2022 sprak UWV zelfs van een tekort aan personeel in alle beroepsgroepen in Nederland (UWV, 2022). Werknemers kregen daardoor meer oog voor huidige medewerkers en hun behoeften. En voor de eerste positieve indruk die een sollicitant krijgt bij een bezoek aan de organisatie. In de war for talent draait het zowel om het aantrekken van nieuwe talenten, als het binden van en zorgen voor huidige medewerkers. Want als organisatie moet je voorkomen dat je waardevolle talenten door de achterdeur vertrekken.

Hospitality krijgt een centrale plek

Investeren in hospitality is spannend, want het is niet tastbaar. Toch is het is essentieel dat hospitality een centrale plek krijgt binnen je organisatie en in de hele facilitaire keten. De hospitality professionals spelen een cruciale rol bij het creëren van een positieve beleving voor alle eindgebruikers en bezoekers van je pand. Vanuit hun hart van goud dragen ze bij aan de tevredenheid en beleving van je mensen en klanten. En aan een sterke concurrentiepositie in de markt.

Dat vraagt om een andere blik op het vakgebied. Want hospitality gaat veel verder dan het inzetten van goede receptiedienstverlening of het borgen van gastvrijheid. Het is nodig dat je begrijpt waarom mensen in je organisatie werken of je pand bezoeken. Dat bijvoorbeeld een sollicitant behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek. Of dat een leverancier het prettig vindt als een hospitality professional meeloopt daar de juiste plek in het gebouw. Dit doe je door de guest journey van elke bezoeker en pandgebruiker in kaart te brengen en te begrijpen. Vul unieke wensen en verwachtingen niet zelf in, maar ga hierover in gesprek met deze doelgroepen. En kijk vooruit naar nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en binnen het vakgebied hospitality.

Ontvang ons whitepaper

Binnenkort publiceren we het whitepaper ‘De evolutie en centrale rol van het vakgebied hospitality’. Hierin lees je meer over de evolutie van hospitality, toekomstige trends en de centrale rol van het vakgebied als succesfactor voor je organisatie. Eén aspect blijft in de gehele evolutie gelijk: natuurtalenten met een hart van goud zijn en blijven de kern van hospitality.

Wil je het nieuwe whitepaper ontvangen en je hospitality naar een hoger niveau tillen? Laat hier je e-mailadres achter. Of neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat HEYDAY Hospitality voor jou kan betekenen.

Petra de West HEYDAY Hospitality
Picture of Petra de West

14-08-2024

Business Manager HEYDAY Hospitality