<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Een cultuur van gastvrijheid bij Zadkine in samenwerking met HEYDAY Hospitality.

Terug naar blog overzicht

Hospitality bevindt zich letterlijk in de frontlinie van een organisatie. De professionals die recepties en servicedesks bemensen zijn het eerste aanspreekpunt voor gasten en kunnen een bezoek maken of breken. Zo ook bij Zadkine, een mbo-opleider in de regio Rotterdam. Zo’n twee jaar geleden ging Zadkine van start met het Vakmanschapsprogramma van HEYDAY Hospitality. Het doel? De fijnste leeromgeving creëren voor studenten, medewerkers en bezoekers.

zadkine heyday hospitality

Speciaal voor de servicemedewerkers van Zadkine rolde HEYDAY Hospitality haar Vakmanschapsprogramma uit buiten de eigen organisatie. Het programma is op dit moment in volle gang en heeft de organisatie al flink getransformeerd. In een gesprek met Daniel Schmidt, Manager Services bij Zadkine, en Michael Karman, onder meer trainer bij HEYDAY, reflecteren we op de impact van dit programma én kijken we naar de toekomst.

 

Terugblik

Daniel Schmidt vertelt enthousiast over de afgelopen twee jaar: "We wilden een cultuurverandering in gang zetten. In het begin was er wat weerstand; mensen vragen zich af waarom een externe partij nodig is en waarom hun manier van werken niet goed genoeg zou zijn. Maar naarmate het programma vorderde, groeide het vertrouwen en klonken er steeds meer positieve geluiden. Medewerkers leren niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook zichzelf beter kennen, wat zorgt voor meer onderling begrip én voor de gast.”

De trainingen leiden tot meer uniformiteit binnen de elf locaties van Zadkine. "Voorheen was er veel variatie in hoe servicepunten werkten en klanten ontvingen. Nu is er meer eenheid en uniformiteit, wat merkbaar is voor iedereen."

Dagelijkse impact

Daniel merkt dagelijks de positieve effecten van de trainingen: "Medewerkers zijn ook gastvrijer naar elkaar geworden. Niet overal was evenveel interactie en open communicatie, nu zoeken mensen elkaar op en geven ze makkelijker feedback. Het is echt een manier van werken geworden."

Hij benadrukt dat de afgelopen twee jaar gericht waren op het centraal stellen van de medewerker. "We investeren in onze medewerkers en geven hen de ruimte om te leren en te experimenteren. Dit vertrouwen biedt hen de kans om zich te ontwikkelen en dat zie je terug in de verbeterde samenwerking en werkomstandigheden."

IMG-20240116-WA0006
Op de foto: Servicemedewerkers van Zadkine tijdens één van de trainingen 

Investeren in hospitality

Beiden zijn het erover eens dat investeren in hospitality van grote waarde is. Daniel legt uit: "Door te investeren in medewerkers en hen het platform te geven om te leren, verbeter je niet alleen de werkomstandigheden, maar ook de service naar de klant. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, stralen dat uit naar de klanten."

Michael Karman vult aan: "In mijn vak staat vertrouwen centraal. Het is essentieel om eerlijk te zijn en iedereen op de juiste positie te zetten. De trainingen helpen medewerkers te begrijpen wat gastvrijheid betekent en hoe ze dit kunnen toepassen in hun werk en persoonlijke leven."

Zadkine_copy
Op de foto: Daniel Schmidt rijkt een gastvrijheidscertificaat uit aan een servicemedewerkster

Succesvolle samenwerking met HEYDAY

De samenwerking wordt door beide partijen als zeer positief ervaren. "Vanaf het eerste contact was er een natuurlijke klik en volledige transparantie," vertelt Michael. "We merkten dat we hetzelfde doel voor ogen hadden en dat maakte de samenwerking erg prettig."

Daniel voegt toe: "Uit de trainngen komen waardevolle inzichten naar boven. Michael checkt altijd bij de deelnemers wat hij hiervan met ons mag delen. Deze terugkoppeling zorgt ervoor dat we continu kunnen verbeteren en aanpassen waar nodig."

Vooruitblik

De volgende stap in het Vakmanschapsprogramma is individuele coaching voor medewerkers die verder willen groeien. Michael benadrukt het belang van langdurige investeringen in hospitality: "Een cultuurverandering vraagt tijd en aandacht. Door te investeren in hospitality verbeter je niet alleen de service, maar vergroot je ook de tevredenheid en het welzijn van medewerkers. En wanneer je iedereen binnen zijn eigen cirkel van invloed gastvrijheid laat dragen, verspreidt het zich als een olievlek door de organisatie.”

Conclusie

Het Vakmanschapsprogramma van HEYDAY Hospitality heeft Zadkine geholpen bij het creëren van een cultuur waarin gastvrijheid centraal staat. De trainingen leiden tot meer begrip, betere samenwerking en een hogere klanttevredenheid. De positieve samenwerking tussen Zadkine en HEYDAY Hospitality draagt bij aan deze duurzame verbeteringen.

Nieuwsgierig wat HEYDAY Hospitality voor jouw organisatie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

 

Michael Karman_copy
Picture of Lisa Hagoort

16-07-2024

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY