Marja de Wever werkt als ambulant hospitality professional bij HEYDAY Hospitality en straalt één en al enthousiasme uit. “Het komt voor dat ik ’s ochtends om 06.00 uur een belletje krijg om in te vallen. Ik heb een speciale ringtone ingesteld voor de afdeling Planning van HEYDAY Hospitality, zodat ik zeker weet dat ik op moet nemen.”
Wat doe je bij HEYDAY Hospitality?
“Ik ben onlangs gestart als ambulant hospitality professional bij HEYDAY Hospitality, waar ik receptietaken uitvoer voor uiteenlopende opdrachtgevers. Na een lange carrière van ruim veertig jaar in Human Resources, wil ik nu leuk werk doen waar ik plezier aan beleef. Gastvrijheid en behulpzaamheid zit in mijn bloed. Ik vind het leuk om contact te maken met mensen en ze met een goed gevoel naar huis te laten gaan.”
“Ik heb de bewuste keuze gemaakt om als ambulant hospitality professional aan de slag te gaan. Je draait dan mee in de ambulante hospitality pool en hebt geen vaste werkplek. Ik ben op dit moment voor zes opdrachtgevers ingewerkt en waarschijnlijk komen er nog een aantal bij. Ik word ingezet als de vaste medewerkers niet kunnen of ziek zijn. In deze rol voel ik mij als een vis in het water.”
Hoe ziet je werkdag eruit?
“Als hospitality professional ben je het visitekaartje van een organisatie. Je bent vaak als eerste op kantoor aanwezig, zodat je alle medewerkers en bezoekers gastvrij kunt ontvangen. Ik start alles op, leeg de brievenbus en neem de informatie van de vorige dag door, zodat ik volledig op de hoogte ben. Verder bestaat mijn dag voornamelijk uit het te woord staan van medewerkers en bezoekers en zorg ik dat iedereen zich meer dan welkom voelt die het pand binnenloopt.”
“Het leukste vind ik dat je vooraf niet weet hoe je dag eruit gaat zien. Ik ben een creatieve duizendpoot, houd van snel schakelen en met verschillende dingen tegelijkertijd bezig zijn. Sommige opdrachtgevers van HEYDAY Hospitality zijn bovendien internationale organisaties. Dit betekent dat je klanten ook in het Engels en Duits te woord moet kunnen staan. Dat maakt het extra afwisselend.”
Hoe bereid je je voor?
“In mijn rol als ambulant hospitality professional kom ik op veel verschillende plekken. Wanneer ik voor de eerste keer naar een organisatie toe ga, bekijk ik een dag van te voren wat het voor organisatie is, hoe de website eruit ziet, waar ik kan parkeren en welke kleding passend is bij de organisatie. Vanuit HEYDAY Hospitality is over elke organisatie informatie beschikbaar, maar ik vind het prettig om me in de cultuur te verdiepen. Ik wil niet ‘under’, maar ook niet ‘overdressed’ zijn.”
Wat betekent vakmanschap in hospitality voor jou?
“Als je in de hospitality werkzaam bent, vind ik het belangrijk dat je open, proactief en gastvrij bent. Je bent vaak de eerste persoon die iemand ziet en dat straalt af op de werkgever waarvoor je actief bent. Als ik zie dat er een bezoeker aankomt, sta ik op achter mijn bureau om de bezoeker welkom te heten. Dit soort kleine dingen maakt dat iemand zich extra welkom voelt.”
“Bovendien is het managen van verwachtingen een belangrijk element. Bijvoorbeeld bij een bank: het kan voorkomen dat je iemand helpt bij het pinnen, wanneer een volgende bezoeker binnenloopt. Door even kort contact te maken en te zeggen dat je er zo aan komt, laat je merken dat je de bezoeker hebt gezien. Je kunt dan het eerste gesprek afmaken en vervolgens de volgende bezoeker gaan helpen.”
Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen?
“Toevallig was dat ook bij de bank. Ik was daar aan het werk toen ik bezoek kreeg van een Mystery Guest. Dit is iemand die zich voordoet als bezoeker, maar bekijkt hoe het ontvangst op een locatie is geregeld en een rapport maakt van zijn bevindingen. In het rapport staat beschreven dat ik de bezoeker erg gastvrij en behulpzaam heb ontvangen, waarbij ik alle tijd en aandacht nam voor die persoon. De ‘bezoeker’ gaf zelfs aan dat hij nog nooit zo vriendelijk was geholpen bij een bank. Dat maakt mijn dag helemaal goed!”
Wil je ook werken bij HEYDAY Hospitality? Bekijk hier onze vacatures.