<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Van de horeca naar facility management: Emiel is Facilitair Coördinator bij Remeha.

Terug naar blog overzicht

“Als Facilitair Coördinator ben je de verbinder tussen de verschillende afdelingen. In deze rol moet je niet mensenschuw zijn of het gesprek ontwijken. Hoe meer mensen je kent, hoe gemakkelijker je dingen kunt oplossen.”

Emiel van den Burg werkt als Facilitair Coördinator bij HEYDAY Integrated, waar hij de facilitaire dienstverlening aanstuurt in de panden van Remeha in Apeldoorn, Delft, Haarlmen, Arnhem en Wommelgem (België). Zijn focus ligt op het creëren van een nette en veilige omgeving voor alle medewerkers, leveranciers en bezoekers. “Ik zocht een baan met veel vrijheid en verantwoordelijk. Ik wil zelf initiatief kunnen nemen.”

 

Wat doe je bij HEYDAY? 

“Sinds februari 2024 werk ik bij HEYDAY als Facilitair Coördinator, een heel uitdagende job. Ik kom uit de horeca, maar er is een kleintje op komst en ik wilde graag ‘normale’ werktijden. Via Indeed kwam HEYDAY op mijn pad en ik was vooral getriggerd door de mate van vrijheid die je in deze rol hebt. Ik wil graag dingen regelen, het anderen naar de zin maken en geniet van contact met anderen. Dit komt samen in deze baan als Facilitair Coördinator. Ik ben namens HEYDAY werkzaam bij Remeha, waar we sinds november 2023 de volledige facilitaire dienstverlening regisseren. We hebben alle facilitaire contracten overgenomen en sturen alle diensten en leveranciers aan. Het is mijn taak om voor iedereen een fijne werkomgeving te creëren.”

Wat neem je mee vanuit de horeca?

“Gastvriendelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel. Of je nu een restaurant of een kantoor bezoekt maakt in mijn ogen niet uit. Voor medewerkers en bezoekers van Remeha is het belangrijk dat er goede koffie is, dat alles er netjes uit ziet en dat iedereen zich welkom voelt. Dit uit zich in verschillende dingen, bijvoorbeeld in de parkeergelegenheid. Niets zo vervelend wanneer je bij het kantoor aankomt en er is geen plek. Daarnaast vind ik het belangrijk om zichtbaar te zijn in de organisatie zodat mensen mij gemakkelijk aan kunnen spreken. Dat is ook onderdeel van gastvrijheid.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik heb de luxe om naar kantoor te kunnen lopen. Meestal begin ik rond 8 uur, half 9. Ik check eerst de verschillende mailboxen om te kijken of er iets is binnengekomen en controleer de status van lopende meldingen. Meerdere keren per dag loop ik een rondje door het pand en over het terrein, waar onder meer ook een fabriek staat. Naast deze werkzaamheden heb ik ook verschillende projecten waaraan ik werk. Zo mogen bijvoorbeeld wegwerpkoffiebekers niet meer, dus werk ik een plan uit hoe we dit vormgeven op kantoor en in de fabriek. Hiervoor spar ik met HEYDAY-collega’s, want dit soort vraagstukken spelen bij al onze opdrachtgevers.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Ik vind het leuk dat ik voor mijn gevoel bij twee bedrijven werk. Ik ben natuurlijk HEYDAY’er, maar voel me ook onderdeel van Remeha. HEYDAY is een creatief, jong bedrijf. We willen het graag als team oplossen. Ik ben nieuw in het facilitaire werkveld en het helpt mij dat ik het contact met andere HEYDAY’ers kan opzoeken om Remeha beter te kunnen helpen. Voornamelijk per mail, maar we zien elkaar op cursusdagen en bij interne bijeenkomsten. Ik vind het ook belangrijk om de uitdaging op te zoeken. Niet alles wordt gemeld, dus je moet jezelf herkenbaar maken en laten zien. Zo kun je je werk zelf ook een stuk leuker maken.”

Samenwerking HEYDAY en Remeha

Steeds meer organisaties kiezen voor het uitbesteden van facilitaire dienstverlening om te focussen op het kernproces van het bedrijf, waaronder Remeha. Remeha kwam bij HEYDAY in de lucht met enkele operationele uitdagingen op facilitair vlak, maar al snel bleek de vraag achter de vraag een stuk omvangrijker. Als specialistische partij op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting en hospitality is HEYDAY nu dé facilitair partner van Remeha. Lees meer.

HEYDAY_Concept_brand_meshgradient_Algemeen_2
Picture of Lisa Hagoort

30-05-2024

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY