<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Als je echt iets wilt bereiken, dan moet je er voor gaan en het onderste uit de kan halen”

Terug naar blog overzicht

Daphne de Meijer, Interimmer bij HEYDAY Interim: “Belangrijke eigenschappen die ik tijdens mijn interim-werk inzet, zijn mijn optimisme, doorzettingsvermogen en mijn skills om te plannen en organiseren. Deze eigenschappen kwamen ook goed van pas tijdens mijn stage in Dubai. Een droom die uitkwam.”

Daphne de Meijer is nog geen jaar geleden afgestudeerd aan de hbo-opleiding facility management en sindsdien werkzaam bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt zij onder andere waarom zij voor het facilitaire vak gekozen heeft en wat zij heeft gedaan om haar droomstage te verwezenlijken.


Concept traineeship past perfect bij mij

Daphne heeft de hbo-opleiding facility management aan de BUAS in Breda afgerond en is in oktober bij HEYDAY Interim gestart. “Ik had tijdens mijn studie al over HEYDAY gehoord en toen leek het bedrijf mij al interessant. Wat voor mij de doorslag gaf, was de optie om met een traineeship te starten. Ik wilde na mijn opleiding graag blijven leren, maar ik wilde ook lekker aan de slag. Het concept van een traineeship is daarom perfect voor mij. Ook de bedrijfsbezoeken vind ik heel interessant. Het is een mooie start van mijn carrière.”

 

Gestart als interimmer bij de Rabobank

“Ik ben gestart met een interim-opdracht bij de Rabobank. In de functie van technisch servicedesk medewerker was ik verantwoordelijk voor de hard services en het gebouwbeheer. Ons facilitaire team was het eerste aanspreekpunt voor alle storingen die gaande waren bij Rabobank kantoren in verschillende regio’s. Ik zorgde samen met het facilitaire team dat de storingen juist werden doorgezet naar de leverancier en zo snel mogelijk werden opgelost. Vanuit ons team zorgden we er ook voor dat onderhoud werd uitgevoerd en aan wettelijke verplichtingen werd voldaan, denk aan legionella inspectie en onderhoud van cv-ketels. We waren echt de schakel tussen de meldingen en de leveranciers. Een leerzame opdracht, waarbij ik mijn kennis over de technische aspecten van het facilitaire vak kon uitbreiden.”

 

Dezelfde functie, ander bedrijf

“Daarna ben als servicedesk medewerker gestart bij Brocacef, een bedrijf dat zich inzet voor de gezondheid van mensen door het leveren van medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Hier vallen ongeveer 350 apotheken onder. Binnen deze organisatie heb ik wederom een focus op de hard services en werken we in hetzelfde facility management informatiesysteem (FMIS), waardoor ik direct optimaal aan de slag kon. Als er een storing is in een apotheek, dan zet ik die direct door naar een leverancier. Voorbeelden van meldingen die binnenkomen, zijn lekkages, stroomuitval, aanvragen voor een nieuw bureau, het vervangen van plafondplaten of als er wat verhuist moet worden.”

 

Meldingen doorzetten en storingen oplossen

“Mijn doel bij beide opdrachten was om de meldingen zo snel mogelijk door te zetten en de storingen zo snel mogelijk op te lossen. Met als einddoel dat de opdrachtgever en de gebruikers van het pand zo snel mogelijk weer tevreden waren en hun eigen dienstverlening zo goed mogelijk konden uitvoeren. Het verschil tussen de opdrachten was dat de Rabobank als organisatie veel groter is en veel procesmatiger werkt, waardoor ook de storingen complexer waren. Daartegenover is een apotheek doorgaans een stuk kleiner en zijn er veel minder gebruikers in zo’n pand, waardoor de storingen ook kleinschaliger waren, maar uiteraard net zo belangrijk om zo snel mogelijk op te lossen.”

 

Meldingenbeheer

“Op dit moment werk ik als assetbeheerder voor een aantal klanten van HEYDAY. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het beheer van een aantal assets, denk aan het onderhoud van een cv-ketel. Stel er komt een mutatie binnen, bijvoorbeeld de installatie van een nieuwe ketel, dan zorg ik ervoor dat alles in het systeem goed staat. Ik hang daar de juiste onderhoudstaken aan, zorg voor een update in het systeem en zorg voor de juiste compliance verklaring.”

 

Van Dubai naar Den Bosch

“Belangrijke eigenschappen die ik tijdens mijn werk inzet, zijn mijn optimisme, doorzettingsvermogen en mijn skills om te plannen en organiseren. Ik werk netjes, gestructureerd en ben ambitieus. Deze eigenschappen kwamen ook goed van pas tijdens mijn stage in Dubai. Bij het Hilton Hotel was ik samen met een eventteam verantwoordelijk voor alle evenementen in een cluster van drie hotels. Denk aan aanvragen voor bruiloften, bedrijfsdiners, lunches en feestjes, maar ook aan verlovingsfeesten met verschillende rituelen. Ons team kon een pakket aan mogelijkheden aanbieden, van de locatie, catering tot aan de versieringen. Alle ins en outs werden besproken en natuurlijk ook uitgevoerd. Dit was superleuk om te doen.”

 

Het realiseren van een droom

“Ik wilde al eerder een stage in het buitenland doen, maar dat kon niet vanwege corona. Via de Hogeschool was getipt op een connect-dag van Hilton. Ik ben er naartoe gegaan en heb doelgericht gevraagd naar de stagemogelijkheden in Dubai. Dat leek mij een fantastisch land: lekker warm, welvarend en de rolstoelfaciliteiten zijn daar redelijk goed. Het duurde een half jaar voordat ik deze stage geregeld had, inclusief de juiste zorgmogelijkheden. Er komt namelijk superveel regelwerk en aanvragen bij kijken, maar ik bleef doorzetten. Mijn ambitie komt hierin ook terug: ik wilde het heel graag en ik heb het gewoon geregeld. Ik heb hiervan geleerd dat als je echt iets wil, dan moet je ervoor gaan en het onderste uit de kan halen. Het was een droom van mij om dit te doen en die heb ik gerealiseerd.”

 

Toekomstvisie

“Over een half jaar heb ik mijn traineeship afgerond. Dan heb ik zo veel mogelijk geleerd van mijn mede studiegenoten, de bedrijfsbezoeken, de intervisiemomenten en ben ik verder gegroeid in mijn functie en verantwoordelijkheden. Bij een toekomstige opdracht zou ik graag bezig willen zijn met soft services. Het liefst in de functie van facilitair manager, projectmanager, eventmanager of misschien zelfs in een leidinggevende functie.”

 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan



Volwaarde_juli2021-10
Picture of Jinni Christiaanse

05-07-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy