<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Elke dag weer een nieuwe facilitaire puzzel”

Terug naar blog overzicht

Nienke Hofstede, Interimmer bij HEYDAY Interim: “Als ik terugkijk wat ik in de interim-opdrachten allemaal gebracht heb in een team, is dat vooral mijn rust. Ik schiet niet snel in de stress en blijf kalm als zaken ineens complex worden.”

Nienke Hofstede is al bijna drie jaar werkzaam bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt zij onder andere over haar huidige facilitaire werkzaamheden en wat zij brengt in een team.

 

Leren en werken combineren

Nienke heeft net als de meeste interimmers die werkzaam zijn bij HEYDAY Interim de hbo-opleiding Facility Management gedaan. Zij studeerde in 2021 af aan Hogeschool Saxion in Deventer. “Ik oktober 2021 ben ik begonnen bij HEYDAY Interim met het Young Professional Programma. Na mijn opleiding had ik nog niet veel werkervaring, maar nog wel de wil om te blijven leren. Ook kreeg ik hierdoor een kijkje in de keuken van verschillende organisaties, dat draagt weer bij aan elke opdracht die je daarna gaat doen. Binnen het programma hadden we elke maand een moment waarbij we met elkaar konden sparren, waardoor we veel van elkaar leerden. Dit zorgt echt voor een kick-start van je werkende leven. Na 1,5 jaar heb ik met succes het traineeship afgerond, een mooie prestatie waar ik zeker trots op ben!”

 

Mijn allereerste klus

“Mijn allereerste interim-opdracht was bij een MBO-scholengemeenschap in Doetinchem. Ik had de functie van junior facilitair coördinator. In deze rol was mijn voornaamste taak om de facilitair coördinator te ondersteunen in zijn werk. Voorbeelden van werkzaamheden was de planning van medewerkers (namelijk van de huismeesters, de receptie en de catering) en het implementeren van een planningstool. De planning werd voorheen gemaakt op papier en moest digitaal worden. Ik vond het interessant om te zien hoe zoiets werkt en vond het een leuke klus om vanaf mijn FM-opleiding te starten.”

 

Een bijzondere vervolgopdracht

“Een bijzondere opdracht die ik daarna startte, was bij de vluchtelingenopvang voor Oekraïners. Dat was een doorstroom-locatie waar vluchtelingen maximaal twee weken verbleven. Samen met een aantal andere interimmers van HEYDAY Interim hadden we de rol van locatiemanager. Die functie deelden we in een aantal shifts in. Onze voornaamste doelstelling was om te zorgen dat alles op de locatie op orde is. Zo waren we verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van beveiliging, catering, schoonmaak en de inzet van tolken. Wij waren het communicatiepunt tussen COA en FM om de opvang en de doorstroming van de vluchtelingen te organiseren. Een ontzettend leerzame opdracht die veel voldoening gaf.”

 

Een leuke plan-puzzel

“Daarna heb ik negen maanden lang geholpen als planner bij HEYDAY Hospitality. Ik verving daar tijdelijk iemand die met zwangerschapsverlof ging en werkte binnen een team van drie planners. Het was elke dag weer een puzzel om mensen goed in te plannen. Dit was ook een leuke manier om een andere business unit van HEYDAY te leren kennen.”

 

Een uitdagende verhuisopdracht

“Ik heb daarna verschillende andere opdrachten gedaan, waarvan mijn functie als verhuis-coördinator bij Landstede Groep ook leuk is om toe te voegen. Hierbij speelde de uitdaging om in een carrousel drie scholen te verhuizen. Een mbo- en middelbare school wisselden van pand vanwege een ruimtegebrek. Ik zorgde ervoor dat alles van A naar B ging. Alles moest in een rap tempo geregeld worden: verhuisdozen inpakken, verhuisbedrijf regelen en de schoonmaak. Hierbij is een duidelijke communicatie en een goede planning heel belangrijk. Deze opdracht was best een uitdaging, omdat alles in een korte zomerperiode georganiseerd moest worden, maar het is gelukt!”

 

Nu en in de toekomst

“Op dit moment ben ik teamcoördinator bij de Rabobank Midden en Oost Nederland, met locaties in onder andere Zwolle en Apeldoorn. Ik heb een team van acht service- en servicedeskmedewerkers die onder mij vallen. Ik ben het aanspreekpunt naar de bank en het team en heb leuk contact met de medewerkers. Elke dag is anders en dat maakt het werk super afwisselend. Wat ik momenteel doe als opdracht, vind ik het echt het leukst om te doen. In de toekomst wil ik daar verder in groeien. Ik wil me verder ontwikkelen in gesprekstechnieken, communicatie en leidinggeven.”

 

Een flexibele doorpakker

“Als ik terugkijk wat ik in de interim-opdrachten allemaal gebracht heb in een team, is dat vooral mijn rust. Ik schiet niet snel in de stress en blijf kalm als zaken ineens complex worden. Ik ben flexibel en pak altijd door: bij elke opdracht moet je er tegenaan gaan. Elke dag is het weer een puzzel met alle werkzaamheden, maar ik blijf er rustig onder en regel het gewoon. En soms lukken dingen niet, maar dat is dan is iedereen ook begripvol. Gelukkig houd ik van uitdagende puzzels!”

 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan



05-HEYDAY_interim-28-min
Picture of Jinni Christiaanse

07-08-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy