<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Ik krijg energie om een bijdrage te leveren binnen een organisatie op facilitair vlak”

Terug naar blog overzicht

Nick van Rijn, Interimmer bij HEYDAY Interim: “Ik wil zichtbaar zijn, zodat anderen mij weten te vinden en weten waarvoor ze mij kunnen benaderen, zodat ik hen kan ontzorgen met de juiste facilitaire diensten en oplossingen.”

Nick van Rijn werkt nu ruim een jaar bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt hij onder andere over zijn huidige interim-opdracht en met welke tegengestelde eigenschappen hij als interimmer aan de slag gaat.

FM belangrijk voor de continuïteit

“Ik heb verschillende opleidingen gedaan en kwam erachter dat ik vooral de dienstverlenende kant interessant vind. Vanuit die visie heb ik de mbo-opleiding facilitair leidinggevende in Breda gedaan. Vervolgens heb ik de hbo-opleiding facility management aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. De diversiteit van het facilitaire vakgebied en de bijbehorende werkzaamheden vind ik heel tof. De facilitaire afdeling is ondersteunend afdeling en wordt veelal als een ondergeschoven kindje beschouwd, terwijl de afdeling juist ontzettend belangrijk is voor de continuïteit van het bedrijf op het gebied van soft en hard services. Ik krijg veel energie om op die manier een bijdrage te leveren binnen een organisatie op facilitair vlak.”

 

Op plekken waar je niet snel terecht komt

“Tijdens mijn opleiding raakte ik al bekend met HEYDAY, bijvoorbeeld doordat HEYDAY op de stagemarkten vertegenwoordigd is en gastcolleges gaf. Na mijn opleiding ben ik echter binnen de recruitment aan het werk gegaan. Ik heb dus eerst aan de andere kant van de tafel gezeten, doordat ik bemiddelde tussen interimmers en opdrachtgevers. Door die ervaring leek het me leuk om zelf interimmer te worden. Precies op dat moment werd ik benaderd door HEYDAY. Alles viel op z’n plek. Ik vind het erg leuk om een kijkje in de keuken van andere organisaties te nemen. Er is zoveel te zien en er zijn zoveel verschillende sectoren. Ik ben altijd heel benieuwd hoe dat bij andere organisaties werkt. Dat lukt niet met een vaste baan. Door als interimmer te werken, ben ik terecht gekomen bij opdrachtgevers waar ik normaal gesproken niet snel terecht zou komen. Daarnaast heb ik als interimmer bij HEYDAY veel mogelijkheden om zowel in de praktijk als theoretisch, via opleidingen en cursussen, mijn kennis te vergroten en mijn zakelijke netwerk uit te breiden.”

 

Als enige verantwoordelijk voor FM

“Ik ben in mei 2023 gestart met een opdracht bij De Jong DUKE, een producent van koffieautomaten in de out-of-home markt. Daar viel een medewerker uit en is de organisatie uiteindelijk bij HEYDAY terecht gekomen en heb ik zodoende de functie tijdelijk overgenomen. Het pand van de Jong DUKE is met 10.000 vierkante meter behoorlijk groot. Binnen de organisatie werken bijna 200 medewerkers, waarvan zo'n 60% op het kantoor en 40% in de productie werkzaam is. Op papier is er binnen de organisatie slechts één facilitaire functie, wat betekent dat ik de enige persoon ben die verantwoordelijk is voor alle facilitaire zaken. Alle facilitaire meldingen in de breedste zin van het woord komen bij mij terecht. Ik ben verantwoordelijk voor zowel de kantooromgeving als een productieomgeving. In de breedte ben ik overal mee bezig wat met facility management te maken heeft, maar ik houd mij vooral bezig met de harde kant. Denk aan onderhoud- en contractbeheer van het pand. Daarnaast ben ik bezig met verschillende projecten, zoals het project koffiebekers en het project afvalstromen.”

 

Verschillende gebruikers in één pand

“Wat interessant is aan deze opdracht, is dat er verschillende gebruikers met andere behoeftes in één pand werkzaam zijn. De productie heeft hele andere behoeftes dan het kantoorpersoneel en uiteindelijk komen zij allemaal bij mij terecht. Een voorbeeld is de inzet van herbruikbare koffiebekers. Binnen een kantooromgeving is het relatief eenvoudig om de inzet van herbruikbare koffiebekers in te zetten. Voor de productieomgeving is dit anders: hier geldt andere wet- en regelgeving ten opzichte van een kantooromgeving. Bovendien kunnen medewerkers moeilijker van hun plek af om koffie te halen aan de assemblage. Hier halen de medewerkers bijvoorbeeld in groepen in rondes drinken voor elkaar. Je kunt je voorstellen dat de herbruikbare bekers, die niet gepersonaliseerd zijn, snel door elkaar gehaald kunnen worden. Hoe lossen we dit op? was de vraag. De oplossing is het zetten van de namen van de medewerkers op dienbladen die gebruikt kunnen worden bij het halen van koffie in rondes. Op die manier moet soms creatief omgegaan worden met het bedenken van een praktische oplossing.

 

Sinds kort een koninklijk bedrijf!

“Wat leuk is om te vertellen, is dat De Jong DUKE sinds 30 mei koninklijk geworden is! Op deze dag kwam de Commisssaris van de Koning, wethouders en de burgemeester langs tijdens een officiële, feestelijke bijeenkomst en kregen zij een rondleiding door het pand. Op facilitair vlak kwam hier het een en ander bij kijken. Het pand moest spik en span zijn. Het was een spannende, lange maar vooral geslaagde dag. Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan en dat is uiteindelijk waarvoor ik het doe en energie uit haal! Ontzettend leuk dat ik dit heb mogen meemaken.”

 

Flexibel aan de ene kant, maar ook loyaal

“Tijdens mijn werk maak ik gebruik van tegengestelde eigenschappen: aan de ene kant ben ik namelijk heel flexibel. Het maakt mij bijvoorbeeld niet als ik door een facilitaire uitdaging mijn werkplanning ter plekke moet omgooien of een paar uurtjes extra moet werken. Het maakt me niet uit in welke stad of welke plek ik werk. Daar staat tegenover dat ik ook heel loyaal ben. Dat past eigenlijk niet bij een tijdelijk dienstverband, maar dat kan ik heel mooi in deze functie combineren. Verder ben ik sociaal: ik kan goed overweg met veel verschillende personen. Dat uit zich ook bij deze opdrachtgever. Ik heb bijvoorbeeld veel contact met de schoonmaak en de catering, maar ook met de financieel directeur en de managers van diverse afdelingen. Daarnaast maak ik graag een praatje op de productievloer, dan krijg je pas een goed beeld wat bij iedereen speelt en daar kan ik vervolgens op inspelen.”

 

Stip op de horizon

“Ik vind de technische kant van FM interessant, dat wil ik de komende tijd verder onderzoeken. Daarom heb ik onlangs de opleiding technisch gebouwbeheer met succes afgerond. Er zaten voor mij veel interessante onderwerpen tussen, zoals duurzaamheid, energiemanagement, brandveiligheid en veel informatie over de onderliggende wet- en regelgeving. Zaken die ik meteen in de praktijk kon gebruiken. Mijn persoonlijke stip aan de horizon is dat ik mezelf ontwikkel tot facilitair manager. Ik heb nog geen voorkeur bij wat voor bedrijf ik deze functie wil uitvoeren, maar mijn doel is in ieder geval om mensen blij te maken. Ik wil zichtbaar zijn, zodat anderen mij weten te vinden en weten waarvoor ze mij kunnen benaderen, zodat ik hen kan ontzorgen met de juiste facilitaire diensten en oplossingen.”

 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan



Nick - HEYDAY Interim-2 klein
Picture of Jinni Christiaanse

17-06-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy