<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

HEY.FM #6: De inzet van innovatie binnen FM

Terug naar blog overzicht

Innovatie binnen facility management speelt een essentiële rol. Moderne technologieën en vernieuwende methoden transformeren de manier waarop facilitaire diensten worden beheerd en geleverd. Van slimme gebouwen tot geavanceerde data-analyse, innovatie drijft de sector vooruit. Deze vooruitgang resulteert in verbeterde efficiëntie, kostenbesparingen en zelfs verhoogde tevredenheid van medewerkers. Hoe je innovatie inzet in jouw organisatie, hoor je in deze aflevering. Zit je goed? Volume omhoog. Welkom bij HEY.FM.

Tijdens deze zesde podcast gaan wij in gesprek met Max de Kinderen, Management Solutions Specialist, en Edwin de Vries, Klantmanager en Innovatieambassadeur bij HEYDAY. Zij praten over de inzet van innovatie binnen de facilitaire dienstverlening en de trends en ontwikkelingen op dit gebied. 

 

Innovatie hoeft niet moeilijk te zijn
Door continu te investeren in innovatieve oplossingen, kunnen facilitaire managers proactief inspelen op veranderende behoeften en verwachtingen van organisaties en hun medewerkers. Maar wat is nou precies innovatie? Max: “Het is een breed begrip dat meerdere goede antwoorden heeft. Ik geloof dat innovatie gecreëerd wordt door verbinding. Het gaat om het samenvoegen van twee dingen die al bestaan. Door het ergens anders te plaatsen, zodat het daar van toegevoegde waarde is. Het is dus eigenlijk al een innovatie als je exact hetgeen doet alleen dan op een andere plek.” Edwin vult aan: “Het hoeft dus niet moeilijk te zijn. Het betekent het bij elkaar brengen van simpele oplossingen die samen iets fantastisch maken.”

Uitdagingen op het gebied van innovatie
Edwin vertelt verder over diverse uitdagingen waar ze tegenaan lopen bij innovaties: “Om duidelijk te maken dat je wilt innoveren en dus een stap wil maken, is er een investering nodig in tijd of geld. Je bent er vrijwel zeker van dat het een goed resultaat gaat opleveren, maar je kunt het niet 100% garanderen. Daarom moet je samen met de klant op ontdekking gaan waar je draagvlak voor nodig hebt. Om bijvoorbeeld de stroom afval op een innovatieve manier te verminderen, moet de eindgebruiker hierin meegaan en het begrijpen, anders kun je het doel niet bereiken.” 

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast!

DSC03708 klein

Op de foto (v.l.n.r.): Max de Kinderen, Floor Holland en Edwin de Vries. 

Floor Holland Klein
Picture of Anne Roos Elliott

18-06-2024

Brand Specialist