<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

HEY.FM #7: De veranderende waarde van leiderschap

Terug naar blog overzicht

Effectief leiderschap kan organisaties transformeren en doen bloeien, maar ook individuen inspireren en motiveren. Het is daarom van cruciaal belang om hier voldoende aandacht aan te geven, zowel voor de organisatie als voor de persoonlijke ontwikkeling van de mensen die er werken. Hoe zet je leiderschap effectief in bij een organisatie? Dat hoor je in deze aflevering. Zit je goed? Volume omhoog. Welkom bij HEY.FM.

Tijdens deze zevende podcast gaan wij in gesprek met Hester Seton, Trainer en Managing Partner bij Dutch Leaders, en Gitta Schatorjé, HR Directeur bij HEYDAY. Zij zoomen in op het thema leiderschap door middel van hun visie, de belangrijkste ontwikkelingen en natuurlijk de mooiste voorbeelden.

 

De kern van goed leiderschap
Erkend worden als mens is het allerbelangrijkste. Door leiderschap aan te pakken kan je de mens terugbrengen naar elke organisatie. Maar wat is nou de kern van goed leiderschap? Hester: “Dat zit name in die mensgerichtheid. Leiderschap is meer dan de boel goed managen. Het gaat erom dat je een visie hebt en de personen waar je leiding aangeeft ook daadwerkelijk ziet en erkend als persoon. Dus met empathie kunnen luisteren, maar ook kunnen uitdagen om het beste uit jezelf te kunnen halen. Daarbij creëer je een situatie waarin mensen hun volledige potentie kunnen inzetten.”

De veranderende waarde
Gitta vertelt verder: “Leiderschap is nu anders dan vroeger. Het leven gaat 24/7 door: je krijgt in de avond ook mailtjes en telefoontjes binnen. Als leidinggevende moet je daarin het voorbeeld geven en niet altijd direct op een mailtje reageren. Het allerbelangrijkste is om goed voor de mensen te zorgen en hen aandacht te geven. Denk aan een telefoontje of een berichtje. Dat hoeft niet altijd vanuit een leidinggevende te gaan, dat kan ook vanuit collega’s onderling.”

“Wij hebben de overtuiging dat mensen het verschil maken. We willen een omgeving creëren waarin iemand zich daadwerkelijk vrij voelt om volledig zichzelf te zijn, maar daartegenover om iemand in de gelegenheid stellen om zichzelf te ontwikkelen en uitgedaagd te worden. Dat past goed bij onze kernwaarden van HEYDAY, namelijk een veilige omgeving en lef”, aldus Gitta.

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast!

2024_HEY.FM_Afl_7-9 klein

Op de foto (v.l.n.r.): Hester Seton, Floor Holland en Gitta Schatorjé. 

Floor Holland Klein
Picture of Anne Roos Elliott

25-06-2024

Brand Specialist