<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Van facilitaire capaciteitsvraag tot perfecte interim-match

Terug naar blog overzicht

Hoe vind je de professional die vanaf dag één moeiteloos je tijdelijke functie vervult? Of de interimmer die je organisatie begeleidt bij de implementatie van nieuwe software? In deze blog gaat Calijn Rinia dieper in op het matchingsproces. Als field manager koppelt ze de behoeften van je organisatie aan de expertise, ervaring en ontwikkeldoelen van onze interimmers.

Calijn Rinia is interimmer en een van de vier field managers bij HEYDAY Interim. Ze heeft ruime ervaring met het terugbrengen van facilitaire vragen naar de kern. Calijn leert organisaties graag goed kennen en verbindt mensen. Vanuit haar rol als field manager verbindt ze opdrachtgevers met onze interimmers.

 

Behoefte aan facilitaire ondersteuning

Opdrachtgevers die bij ons aankloppen, hebben in de meeste gevallen een facilitaire capaciteitsvraag. Ze willen bijvoorbeeld een tijdelijke facilitaire functie vervullen door ziekte of zwangerschapsverlof. Of ze zoeken een interimmer die hun verhuizing of reorganisatie in goede banen leidt. Als je daarmee te maken hebt, wil je flexibel en vlot de juiste professional inzetten. Een goede match tussen je organisatie en de interimmer is dan essentieel. Dat betekent onder meer dat de facilitair interimmer vanaf dag één instapklaar is. Maar ook dat de professional past bij je organisatie en je vraag bekijkt vanuit een objectieve blik.

 

Van uitvraag tot perfecte match

Om je vraag helder te krijgen en tot een goede match te komen, plannen we een gesprek. Tijdens de eerste kennismaking bespreken we onder andere je vraag en behoeften. We stemmen af voor welke periode en hoeveel uur je facilitaire capaciteit nodig hebt, wat je verwachtingen zijn en wat het beschikbare budget is. Na dit gesprek maak ik een interim-match en stel ik een voorstel op. Als field manager ken ik alle HEYDAY interimmers in mijn team persoonlijk. Ik weet wat hun profiel, expertise en ontwikkeldoelen zijn. Bij het maken van de perfecte match houd ik ook rekening met de reisafstand naar je organisatie. Een kortere afstand zorgt voor lagere kosten en minder CO2-uitstoot. Bovendien kan de interimmer sneller en flexibeler op je locatie zijn.

 

Hebben we je perfecte match gevonden? Dan volgt de eerste kennismaking tussen jou en de interimmer. Tijdens dit gesprek gaat de interimmer dieper in op de opdracht, je organisatie, de verwachtingen en de werkwijze. Het afstemmen van realistische verwachtingen is belangrijk. Zeker als je voor het eerst met elkaar samenwerkt. Ook vertelt de interimmer meer over de eigen kwaliteiten en ervaringen. Sluiten deze aan bij je opdracht en is er een goede klik met jou en je organisatie? Dan bepalen we samen de startdatum van de interimmer en de vervolgstappen.

 

Evalueren van de match

Als de interimmer is gestart bij jouw organisatie, stemmen we regelmatig af hoe het gaat. We evalueren halverwege de opdracht. Samen met de interimmer en/of de leidinggevende reflecteren we op je doelen, het proces en de werkwijze van de interimmer. Pakt de interimmer de juiste taken op en zijn we op weg naar het gewenste eindresultaat? Of moeten we bijsturen of zaken anders aanpakken? De opdracht sluiten we af met een eindevaluatie. Een mismatch komt gelukkig zelden voor. Als daar toch sprake van is, bespreken we samen de mogelijke oplossingen.

 

Specialisten met een brede blik

We vinden het belangrijk dat we komen tot een perfecte match voor jou. Maar ook dat de opdracht aansluit bij de ontwikkeldoelen van de interimmer. Een opdracht hoeft niet altijd complex te zijn om iets te leren. Een minder lastige opdracht biedt juist ruimte om iets extra’s te doen voor jouw organisatie. Dat doen onze interimmers door je situatie vanuit een brede blik te bekijken. Ze luisteren goed en observeren je werkomgeving. Bovendien nemen ze ervaringen van andere opdrachtgevers mee en komen ze proactief met adviezen binnen én buiten de kaders van de opdracht. Bijvoorbeeld over een gezondere inrichting van je werkomgeving. Of over een procesaanpassing, waardoor je werkzaamheden efficiënter kunt uitvoeren.

 

Onze interimmers richten zich niet op één sector. Zo werken ze de ene keer voor een zorgorganisatie en de andere keer in het onderwijs. Wel hebben we mensen in huis met specialistische kennis, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijshuisvesting of projectmanagement.

 

Best practises delen en toepassen

Onze interimmers ontwikkelen zich continu. Vanuit HEYDAY Interim bieden we opleidingen en cursussen die aansluiten bij hun ontwikkeldoelen. Bovendien nemen ze ervaringen en best practices uit eerdere opdrachten mee. Niet alleen de interimmer, maar ook jij als opdrachtgever kan leren van andere organisaties. Daarom bracht ik bijvoorbeeld twee opdrachtgevers met elkaar in contact, die beide beschikten over een laboratorium. Ze konden bij elkaar in de keuken kijken. Zo zagen ze hoe de andere organisatie zorgt voor een veilige inrichting van facilitaire diensten in het laboratorium en welke technologieën en innovaties daar wel of juist niet werken. Op dit soort manieren delen we best practices en ervaringen met elkaar. Zodat we (toekomstige) uitdagingen sneller signaleren, oplossen of zelfs voorkomen.

 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan


05-shutterstock_1034593843-min
Picture of Jinni Christiaanse

05-07-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy